Ioana Bran, la forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”: Fiecare stat UE are obligația să-și asigure securitatea frontierelor sale

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputata Ioana Bran, a participat la forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, desfășurat la Palatul Parlamentului.Deputatul a scris pe Facebook, că fiecare stat membru are obligația să ia toate măsurile pentru asigurarea frontierelor sale, astfel încât să fie date garanții pentru funcționarea eficientă a spațiului european fără controale la frontierele interne.

  • „România are a doua cea mai lungă frontieră externă a UE după Finlanda – 2070 km, din care 1877 km îi reprezintă frontiera terestră. Fiecare stat-membru are obligația de a lua toate măsurile pentru a asigura securitatea frontierelor sale.

În prezența doamnei premier Viorica Dăncilă și a ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici, reprezentanți ai autorităților, ai mediului de afaceri, ai patronatelor și asociațiilor s-au reunit astăzi la Palatul Parlamentului la forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, organizat de Intact Media Grup.

Specialiștii arată că România pierde în fiecare an sume importante din cauza contrabandei cu țigări, legume, fructe, combustibili sau alcool. De asemenea, siguranța frontierelor presupune și combaterea traficului cu mărfuri falsificate – haine, produse electronice, alimente sau băuturi care pot pune în pericol sănătatea oamenilor – iar eforturile pentru a avea frontiere inviolabile trebuie intensificate”, se arată pe pagina de Facebook a fostului ministru al Sportului și Tineretului.

Potrivit Ioanei Bran, asigurarea securității frontierelor externe reprezintă una dintre cele mai importante garanții pentru funcționarea eficientă a spațiului european fără controale la frontierele interne.

„Vă reamintesc faptul că progresele înregistrate de România în securizarea frontierelor au fost confirmate la 11 decembrie anul trecut, atunci când Parlamentul European a aprobat Rezoluția prin care se cerea admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Raportul a fost votat cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” și 38 de abțineri”, a conchis fostul ministru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare