Ioana Bran: Legea pensiilor – una dintre cele mai importante legi promise în programul de guvernare

Legea pensiilor este una dintre cele mai importante legi promise în programul de guvernare, a declarat miercuri deputata PSD Ioana Bran.

„Astăzi am votat una dintre cele mai importante legi promise prin Programul de Guvernare! O lege pentru o categorie importantă de români, care merită respectul nostru profund și care a fost mereu nedreptățită: pensionarii. Legea pensiilor a fost adoptată cu 193 de voturi pentru, 14 abțineri și un vot împotrivă.

Pentru mine, a fost un moment special, am votat din toată inima!”, a afirmat Ioana Bran pe pagina sa de socializare.

  • Deputata atrage atenţia că, pentru prima dată în România de după Revoluția din decembrie 1989, actul normativ introduce principiul respectării contributivității și stabilește ca fundament echitatea. 

Ioana Bran a adăugat că legea va fi pusă în aplicare în 2021, pentru este o muncă enormă să pui la punct un sistem de 5 milioane de dosare, dar procesul de îmbunătățire a vieții pensionarilor a început deja.

Ioana Bran Ministru„Am pornit pe drumul acestei reparații sociale în 2016, după alegeri. Atunci, punctul de pensie era 871 de lei. Acum, valoarea acestuia a urcat la 1.100 de lei, anul viitor va fi 1.265 de lei, iar în 2020, deci în interiorul mandatului actualei guvernări, va fi 1.775 de lei.

A fost adoptat și un amendament special, referitor la reducerea stagiului de cotizare pentru persoanele cu dizabilități. O altă prevedere importantă a legii le aduce avantaje mamelor cu copii adoptați, care vor beneficia și ele de reducerea vârstei de pensionare. 

Regret opțiunea colegilor din PNL și USR de a nu participa la acest vot. Doamna Raluca Turcan le-a recomandat colegilor de partid să își scoată cartelele de vot. Dar legea a trecut! Peste 5 milioane de pensionari se pot simți de acum respectați. Doamne-ajută!”, a concluzionat parlamentarul social-democrat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare