Ioana Bran (PSD): Sunt bani la bugetul de stat pentru creșterea pensiilor cu 40%/Guvern a cheltuit ilegal bani publici

Deputatul PSD Ioana Bran a declarat, marți, că sunt bani la bugetul de stat pentru majorarea pensiilor cu 40% și a salariilor profesorilor, afirmând că, așa cum s-a văzut în Raportul Curții de Conturi, o mare parte din banii publici au fost cheltuiți ilegal de Guvern.

”Parlamentul a decis astăzi: rectificarea bugetului de stat și cea a bugetului de asigurări sociale se va face în favoarea românilor!  Astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, am prezentat rapoartele comisiilor de buget-finanțe privind rectificările bugetelor de stat și al asigurărilor sociale.  Amendamentele aduse de noi, cei din PSD,  în comisiile reunite de buget, sunt clare și au întrunit majoritatea de voturi. Cele mai importante dintre acestea stabilesc: creșterea punctului de pensie cu 40%, creșterea salariilor profesorilor, fonduri mai mari administrațiilor publice locale, creșterea bugetului programului de sprijin pentru IMM-uri, Start-Up Nation”, a scris deputatul PSD Ioana Bran, pe Facebook.

Ioana Bran a afirmat că se așteaptă ca liberalii să atace la CCR aceste majorări.

”Liberalii, conform obiceiului lor de a nu face nimic pentru oameni, au cerut retrimiterea la comisii a rectificării bugetare pentru 30 de zile. Solicitarea lor a fost respinsă prin vot, doar USR a fost de acord cu PNL. Mă aștept să atace aceste legi la Curtea Constituțională.  5 milioane de pensionari și-au pus speranța într-un trai mai bun. Din acestea, 2 milioane trăiesc cu pensii mai mici de 1.000 de lei”, a adăugat social – democrata.

Ioana Bran a subliniat că sunt bani la bugetul de stat pentru toate amendamentele incluse în rectificarea bugetară.

”Bani sunt, dar așa cum s-a văzut în Raportul Curții de Conturi, o mare parte din banii publici alocați de Guvern pentru pandemie au fost cheltuiți ilegal. De asemenea, trebuie spus că valoarea împrumuturilor acestui guvern într-un singur an depășește 10 miliarde de euro. Nimeni nu știe ce s-a făcut cu banii!”, a conchis Ioana Bran.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare