Iohannis: Alegerile nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit

orban
Foto: presidency.ro

Alegerile din 27 septembrie „nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit”, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

„Aceste alegeri au fost deja amânate din cauza epidemiei. Acum au fost luate măsuri care permit desfăşurarea alegerilor, astfel încât cetăţenii care vin la vot să fie protejaţi. Nu ştim în acest moment cât va mai dura pandemia şi tocmai de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul şi lipsa de legitimitate a aleşilor care şi-au finalizat de luni bune mandatul acordat de cetăţeni dăunează atât comunităţilor locale, cât şi democraţiei noastre în ansamblu”, a declarat Iohannis într-o conferinţă de presă, referindu-se la alegerile din 27 septembrie.

El a calificat campania electorală ca fiind una în care există iniţiative complet demagogice.

„Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc iniţiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile, pentru diverse categorii sociale. E o întrecere zilele acestea, în Parlament, în votarea unor astfel de proiecte; campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, PSD. Fac, de aceea, un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări imposibil de susţinut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor”, a susţinut Iohannis.