Iohannis: Capul Verde este un stat apropiat de România, avem o tradiţie veche împreună, ambele ţări respectă valorile democratice

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, declarații de presă comune cu omologul său din Capul Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial din Praia, capitala acestei republici. Cei doi au discutat despre relațiile bilaterale, dar și despre crizele internaționale, scrie b1tv.ro.

„Noi vă considerăm un stat apropiat, avem o tradiție veche împreună, vă considerăm prieteni și credem că împreună putem să construim foarte mult.

Relația dintre statele noastre, stabilită cu aproape 50 de ani în urmă, dăinuie în primul rând datorită legăturilor interumane. În același timp, Cabo Verde este, ca și România, un loc al respectului pentru valorile democratice”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am agreat să intensificăm cooperarea pe teme importante – atât pentru România, cât și pentru Cabo Verde– precum gestionarea situațiilor de urgență, combaterea schimbărilor climatice, agricultura și siguranța alimentară, educația, cercetarea și inovarea.

Memorandumurile de colaborare referitoare la gestionarea situațiilor de urgență, în domeniul sanitar-veterinar și în cel al educației, care urmează să fie semnate astăzi, reflectă dorința noastră de consolidare a relațiilor tradiționale foarte bune”, a continuat Iohannis.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare