sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Iohannis: Cred că măsurile pe care le-am decis ne permit să nu intrăm într-un lockdown

Măsurile decise de autorităţi permit, dacă situaţia nu se va agrava, ca România să nu intre în aşa-numitul lockdown, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu guvernul sunt măsuri destul de ferme, ca să ne permită şi să avem campanie, să avem o viaţă cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranţă şi să continuăm după alegeri fără să intrăm în faze de aşa-numit lockdown, deci, încă o dată, fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”, a afirmat preşedintele la Maramureş.

El a arătat că măsurile luate, chiar dacă bune, nu au fost suficiente.

„Am observat cu toţii că, din păcate, în ultimele săptămâni, numărul de bolnavi care au apărut în fiecare zi, suplimentar, a crescut rapid. Am avut 4.000, 5.000, 6.000, 7.000, astăzi suntem peste 10 mii. Asta ne-a arătat că măsurile care au fost luate şi în plan naţional, măsuri bune, şi în plan local totuşi nu au fost suficiente şi de aceea au fost iniţiate şi sunt în curs de a fi decise de guvern noi măsuri, măsuri mai ferme, măsuri care vor fi aplicate peste tot şi care vor contribui la încetinirea răspândirii pandemiei”, a spus preşedintele.

Întrebat dacă, în cazul supraaglomerării spitalelor din România, se are în vedere şi transferul unor pacienţi în stare gravă în străinătate, Iohannis a arătat că nu exclude o astfel de variantă.

“Am discutat această variantă cu ministrul sănătăţii şi, chiar dacă în momentul acesta în România există spaţiu şi la terapie Intensivă şi locuri pentru bolnavii care nu au încă forme foarte grave, am iniţiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relaţii speciale. Sper să nu ajungem acolo, dar in extremis, da, avem contacte şi le vom valorifica”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner