Iohannis: Cultura și educația sunt căile principale prin care ne putem proteja în fața încercărilor virulente de manipulare

presedintele Iohannis

Șeful statului a criticat din nou referendumul pentru familie, care a avut loc pe 6-7 octombrie, și a spus că în jurul acestuia au fost clădite campanii de dezinformare grave.

„Arta are o contribuție majoră la o viață socială sănătoasă, fiind spațiul exprimării libere a celor mai profunde și autentice trăiri. Prin artă, înțelegem mai bine că putem deveni mai bogați spiritual atunci când acceptăm diversitatea.

În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituției. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit”, a spus președintele.

referendum

Ce mai spune președintele

Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii și chiar accentele extremiste.

Cultura și educația sunt căile principale prin care ne putem proteja în fața încercărilor virulente de manipulare. Numai prin educație și apelul la cultură putem deveni mai toleranți pentru a depăși, cu înțelepciune și maturitate, încercările de dezbinare a societății.