Iohannis – mesaj către români după apariţia primului caz de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a dat joi unmesaj către români, după ce în România a fost confirmat primul caz de infecţie cu coronavirus.

Dragi români,
Este normal tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritatea cazurilor doar simptome ușoare, dureri îngât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a neinforma constant din surse credibile și oficiale”, a scris Iohannis pe Facebook.

Preşedintele a dat asigurări instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative.

fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cornice”, a mai spus Klaus Iohannis.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare