Iohannis – mesaj de condoleanţe pentru familia militarului român mort la Kabul

iohannis cere guv vot

Președintele Klaus Iohannis, a transmis joiun mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu decesul unui militar roman, a informat Administraţia Prezidenţială.

Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineață, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor și care-și va face în continuare datoria, alături de aliații și partenerii noștri, pentru menținerea păcii și securității internaționale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”, se arată în mesajul preşedintelui.