luni, iunie 27, 2022

Iohannis: Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că nu există deocamdată niciun vaccin anti-COVID agreat la nivel european, primele doze fiind posibil să ajungă în România la începutul anului viitor.

„Nu există încă nici un vaccin agreat la nivel european şi în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condiţiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu Uniunea Europeană. În măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condiţiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu Uniunea Europeană. (…) În funcţie de numărul de doze disponibile, ele vor ajunge şi la noi. Împărţirea întregului număr de doze care se livrează, la un moment dat, se face proporţional cu populaţia din fiecare ţară. (…) Uniunea Europeană se va îngriji ca împărţirea să fie echitabilă. Dar la noi este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esenţă personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a declarat Iohannis într-o conferinţă de presă.

El a dezminţit din nou că va exista un lockdown total, şi a acuzat presa şi pe unii politicieni că promovează astfel de „ştiri de tip senzaţional”.

„În acest context de carantină, lockdown, două noţiuni foarte vehiculate de dumneavoastră, colegele şi colegii dumneavoastră din toată redacţiile, vreau să fie foarte clar, nu există nici o intenţie, eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa-numit lockdown după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Deci, repet, nu există nici o intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri, fiindcă sunt politicieni fără nici un fel de scrupule, care încearcă să se promoveze cu ştiri de tip senzaţional şi vor să ne spună ce s-ar putea întâmpla Deci lockdown-ul nu se întâmplă”, a susţinut Iohannis.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner