miercuri, februarie 28, 2024

Iohannis: O astfel de ordonanță, care privește amnistia și grațierea unor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România

Președintele este de părere că o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere ar fi o catastrofă pentru România.

„Grațierea și amnistia au fost deja tema unei ordonanțe de urgență, dacă vă amintiți, la începutul anului 2017, și au dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu-și doresc așa ceva. Ordonanța 13, la vremea respectivă, a fost retrasă.

Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee. Chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spațiul public.

Dați-mi voie, dacă mă întrebați așa, direct, să vă spun că o astfel de ordonanță, care privește amnistia și grațierea unor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România! Ar fi o catastrofă, adoptarea unei astfel de ordonanțe ar declanșa o criză politică fără precedent în România!

În această situație, dați-mi voie chiar acum, de aici, din Sala Unirii, să fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanță să iasă din discuție și să nu fie aprobată în Guvern. Repet, o astfel de ordonanță ar declanșa o criză politică fără precedent!”, a declarat Iohannis.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner