Ion Iordache, liderul PNL Gorj: Angajații CEO merită să iasă la pensie cu demnitate!

Ion Iordache, liderul PNL Gorj scrie că angajații CEO merită să iasă la pensie cu demnitate!
  • ”𝐃𝐞𝐦𝐞𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝟏𝟗𝟕/𝟐𝟎21 – 𝐀𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐂𝐄𝐎 𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐚𝐬𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞!

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat astăzi de ce întârzie aplicarea legii 197 și ce demersuri face ca angajații Complexului Energic Oltenia să beneficieze de toate facilitățile prevazute în această lege.

Ședința de lucru de astăzi a avut loc la inițiativa prefectului județului Gorj, Iulian Popescu, care a invitat toți parlamentarii de Gorj, liderii de sindicat și conducerea Complexului Energetic Oltenia.

  • Concluziile întâlnirii:

1. Casa Națională de Pensii a trasmis Ministerului Muncii toate datele tehnice necesare aplicării acestei legi.

2. Ministerul Muncii a depus la Camera Deputaților, în regim de urgență, amendamentele recomandate de CNPP.

3. În momentul în care cadrul legislativ va fi armonizat, conducerea CNPP și-a asumat că va elibera decizii de pensionare, ținând cont de data depunerii cererii și că nimeni nu va pierde nicio zi.

4. Potrivit specialiștilor CNPP, dacă legea ar fi aplicată în forma actuală, angajații Complexului Energic Oltenia ar beneficia doar de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, nu și de venituri pe măsura condițiilor speciale de muncă.

Cred că lămuririle aduse astăzi de specialiști aduc lumină în această situație în care fiecare politician a comunicat ce i-a convenit, fără să rezolve fondul problemei.

  • Rușine parlamentarilor gorjeni absenți, pentru lipsa de responsabilitate în rezolvarea problemelor cu care se confruntă gorjenii!”, a scris Ion Iordache pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare