joi, februarie 22, 2024

Iohannis: Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus, unul record

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus raportat în ultimele 24 de ore – 555 – este unul record, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

„Astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitiv cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane care au fost detectate de ieri până azi. (…) Este a doua lună deja că avem starea de alertă şi lucrurile, din păcate, vedem că nu au evoluat aşa cum ne-am fi dorit cu toţii, însă în acest context revin la ce am mai spus: răspunderea în acest moment este partajată între autorităţi şi cetăţeni. A fost o perioadă foarte dificilă şi ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obţinut până acum. Măsurile care trebuie luate sunt foarte simple: masca, distanţa şi spălat pe mâini. Haideţi să facem un efort să continuăm, nu lăsaţi garda jos, este în joc viaţa voastră şi viaţa celor dragi vouă!” a declarat Ioahnnis, aflat într-o vizită la Institutul Cantacuzino.

El a adăugat că virusul nu dispare „de azi pe mâine” dacă cineva dă o lege sau un act administrativ.

„Să nu ne imaginăm că dacă este vară şi plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi şi la mare, şi la munte, ţine de noi să ne protejăm cât putem de bine. Nu ne-am dorit această boală, ea ar fi venit indiferent cine ar fi fost la guvernare, dar haideţi să respectăm indicaţiile specialiştilor, haideţi să facem aceste lucruri simple, ca să îngrădim răspândirea virusului, pentru a putea trece cu bine de această perioadă dificilă. (…) Vorbim de o pandemie foarte periculoasă”, a mai spus preşedintele.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner