Ionel Dancă: Forța Dreptei propune eliminarea impozitului la tranzacțiile cu terenuri agricole

Deputatul Forței Dreptei Ionel Dancă anunță că a depus în Parlament un amendament pentru eliminarea impozitului de 80% pe diferența de preț la tranzacțiile cu terenurile agricole, vândute mai devreme de 8 ani de la achiziție. 

„Am inițiat acest amendament plecând de la nemulțumirea cetățenilor din comuna Dumbrăveni, județul Vrancea, care mi-au spus câte probleme au cu vânzarea și cumpărarea de terenuri agricole din cauza legii PSD, de pe vremea lui Dragnea și Daea, care obligă vânzătorul la plata unui impozit de 80% din diferența de preț dacă terenul este vândut mai devreme de 8 ani de la achiziție.

  • În acest moment, în dezbaterea comisiilor parlamentare de la Camera Deputaților a ajuns un proiect de lege pentru aprobarea OUG 104/2022 care modifică Legea 17/2014, după schimbările făcute la această lege de corifeii PSD din epoca Dragnea: Petre Daea, Codrin Stefanescu și latifundiarul Paul Stănescu.

O surpriză totală pentru mine a fost chiar Ordonanța 104/2022 adoptată de Guvernul PSD-PNL, condus de Ciolacu și Ciucă. În loc de o abrogare totală a prevederilor aberante adoptate de PSD prin Legea 175/2020 care modifică Legea 17/2014, Guvernul PSD-PNL păstrează interdicțiile la vânzarea-cumpărarea de terenuri agricole și impozitul de 80% pentru diferența dintre prețul de vânzare și prețul de achiziție. 

  • Alo, liberalii din acest Guvern, unde sunteți??! Aprobați și adoptați legile PSD, inițiate de Dragnea, Daea și Paul Stănescu pe nemestecate? Chiar nu mai este niciun liberal în conducerea PNL și în Guvern?! Cred că nu!

 

  • Nu dezvolt mai mult pentru că Legea PSD din 2020 este o aberație totală: încalcă libera exercitare a dreptului la proprietate, obstrucționează tranzacțiile de vânzare – cumpărare a terenurilor agricole, blochează achiziția de terenuri agricole pentru noi investitori în agricultură și îi face iobagi pe actualii proprietari față de marii latifundiari, gen Paul Stănescu, actualul secretar general PSD. 

Vrem să se întoarcă românii din diaspora și să investească în agricultură. Dar cum să o facă dacă nu pot cumpăra teren agricol pentru că toate tranzacțiile cu terenuri agricole sunt blocate??!

  • Singurii care câștigă din această lege aberantă, scornită din noaptea minții comuniștilor care în anii ’90 strigau „Nu ne vindem țara!”, sunt marii latifundiari care îi tin captivi, ca pe niște iobagi, pe actualii proprietari de terenuri agricole.

Da, pesedistilor, nu ne vindem țara, o dați voi gratuit! În practică, din cauza acestei legi absurde, înflorește specula imobiliară la negru cu donații de terenuri agricole în acte și bani la sacoșe!”, a scris Dancă, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare