Ionel Dancă: PNL să aleagă premierul prin vot al Consiliul Național al partidului

Deputatul PNL Ionel Dancă subliniază că liberalii trebuie să aleagă candidatul pentru funcţia de prim-ministru prin vot în Consiliul Naţional al partidului, adăugând că actuala conducere ia decizii „pe picior”, care nu respectă prevederile statutare, potrivit Agerpres.

Biroul Executiv al PNL a decis, joi seara, în unanimitate, ca Florin Cîţu să fie propunerea pentru Biroul Politic Naţional al partidului pentru funcţia de prim-ministru cu care liberalii vor merge la consultarile cu preşedintele Klaus Iohannis. BPN al PNL urmează să se reunească luni în şedinţă.

„Problemele ţării sunt grave, grave de tot şi trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieşire din criză după înlăturarea lui Ludovic Orban de la preşedinţia partidului. Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare privind propunerea PNL de prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Naţional Liberal este în degringoladă totală. Preşedintele României a spus bine că propunerea PNL de prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noştri nu ştiu să citească statutul sau nu au niciun respect pentru statut şi legi, ceea ce au arătat şi la ultimul Congres PNL”, a scris Dancă, vineri, pe Facebook.

El a precizat că, potrivit Statutului PNL, Biroul Executiv propune candidatul partidului la funcţia de prim-ministru, iar Biroul Politic Naţional propune Consiliului Naţional persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului. Ulterior, Consiliul Naţional alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcţia de prim-ministru, a menţionat Dancă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare