Iordache îl vede pe Iohannis pe marginea prăpăstiei

Iordache Iohannis
sursa foto: observator.tv

Preşedintele Comisiei pentru legile justiţiei din Parlament, Florin Iordache, nu are aceeaşi viziune cu preşedintele Klaus Iohannis referitor la suspendarea acestuia din funcţie. În timp ce Iohannis a declarat marţi că nu există motive pentru suspendarea sa, pentru că nu a încălcat Constituţia, Florin Iordache crede aproape contrariul.

Întrebat  cum comentează afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia nu există motivele unei suspendări, Iordache a făcut trimitere la Constituţie:

„Dacă citim în Constituţie, acolo spune foarte clar ce trebuie să facă fiecare autoritate a statului. Vom face o dezbatere, o să discut cu colegii mei şi avem soluţii şi pentru aceasta”.

Mai mult, Iordache consideră că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia din momentul publicării motivării CCR referitoare la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror–şef al DNA:

Florin Iordache„Bineînţeles că da (n.r. – Iohannis încalcă Constituţia). Preşedintele are un termen rezonabil să aplice decizia Curţii”.

Întrebat dacă se poate ajunge la suspendare, dar fără demitere, Iordache a confirmat o astfel de variantă: „Bineînţeles. Haideţi să citim în integralitate Constituţia şi o să găsiţi acolo şi sancţiuni pe această chestiune. Deci, până la acel referendum pe suspendare sunt şi alte sancţiuni”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că nu va exista o suspendare a sa din funcţie, aşa cum au declarat unii social-democraţi, „doar ca să pară mai interesanţi  la televizor”, pentru că el respectă Constituţia şi nu a încălcat  cu nimic legea fundamentală.

presedintele Iohannis       „Cred că se grăbesc un pic pesediştii. Eu nici nu am afirmat în vreun fel ce voi face în perioada imediat următoare. (…) Unii politicieni s-au grăbit să dea în spaţiul public cu suspendarea. Nu va exista nicio suspendare, fiindcă nu există temei pentru suspendare. Iar dacă unii psd-işti se trezesc vorbind de suspendare doar aşa, să pară mai interesanţi la televizor, este problema dumnealor”, a afirmat preşedintele Iohannis.