Iulian Iancu a fost numit, prin votul Parlamentului, în Comitetul de Reglementare al ANRE

Fostul deputat PSD Iulian Iancu a primit votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru a ocupa un loc de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Iulian Iancu a fost propus de PSD pentru șefia ANRE, și a primit votul final, miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Iulian Iancu a fost votat cu 224 de voturi pentru și 86 împotrivă.

Pe 8 iunie, Iancu a fost validat  de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

În 3 mai, Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, după demisia lui Alexandru Stănescu.

Cine este Iulian Iancu

Noul șef ANRE este inginer, specialitatea petrol și gaze; Conform CV-ului, a absolvit University Business School – Oxford, Marea Britanie, specialitatea management.

Este deputat din 2005, neîntrerupt, ocupând în Camera Deputaților funcția de președinte al comisiei pentru industrii și servicii. În Guvernul Năstase (2000- 2004) a fost Secretar de stat în Ministerul Economiei și Comerțului.

Între februarie 2000 și decembrie 2000 a fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale.

Deputatul USR Cristina Prună a criticat nominalizarea lui Iulian Iancu în această funcţie, susţinând că acesta a promovat în Parlament mai multe legi care au făcut România ”mai dependentă de gazele ruseşti”.

Controversele numirii lui Iulian Iancu

„PSD mai bagă azi o fisă, numirea domnului Iulian Iancu în conducerea ANRE. Domnule Ciolacu, stau şi mă întreb ce cheiţă v-a întors pe dumneavoastră pentru ca nu mai târziu de 5 luni de zile să vă răzgândiţi complet în ceea ce priveşte pe domnul Iulian Iancu. Mai ţineţi minte când nu îl susţineaţi în această funcţie, aveaţi dubii că ar fi potrivit. Mai ţineţi minte când preşedintele Iohannis, care acum este partenerul dumneavoastră, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale şi de aceea nici măcar nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Pentru că Iulian Iancu a promovat aici, în Parlamentul României, o lege care ne-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, nu doar una, chiar mai multe, dar mă gândesc la Legea offshore pe care chiar dumneavoastră aţi modificat-o şi dependenţa României de gazele ruseşti a ajuns undeva la 28%”, a spus Cristina Prună.

Sursa: Știrile TVR

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare