Japonia a aprobat un nou set de măsuri pentru muncitorii străini

Japonia a aprobat luna trecută un nou set de măsuri pentru a se asigura că lucrătorii străini care intră în țară în noul său sistem de vize se vor bucura de condiții de muncă adecvate și de acces la asistență largă în viața de zi cu zi.

Guvernul a prezentat un pachet de politici de 126 de puncte care vizează facilitarea vieții de zi cu zi a străinilor care nu pot fi obișnuiți cu cultura și obiceiurile japoneze, alocând 22,4 miliarde de yeni (201 milioane dolari) prin anul fiscal curent și următor începând cu luna aprilie.

  • Programele includ un plan de înființare de centre de consultanță din Japonia care vor oferi informații și sfaturi cu privire la o serie de aspecte, cum ar fi ocuparea forței de muncă, serviciile medicale, creșterea copilului și educația.

Japonia va accepta, începând din luna aprilie a anului viitor, până la 345.150 de lucrători străini în cadrul noii politici de rezidență pe timp de cinci ani, în 14 sectoare industriale, inclusiv în construcții, restaurante și asistență medicală. Cifra va fi folosită ca plafon și nu va fi modificată decât dacă există o schimbare majoră a situației economice.

În principiu, lucrătorii vor fi angajați direct pe bază de normă întreagă, dar sectoarele agricol și pescuit care sunt influențate de factori sezonieri pot angaja lucrători și temporar.

Guvernul va lua măsuri pentru a evita ca lucrătorii străini să se stabilească „excesiv” în orașele mari și va organiza circa 100 de centre de servicii de consultare unică, care vor oferi informații și consultanță privind o gamă largă de probleme în 11 limbi și vor spori serviciile multilingve la spitale și alte instituții publice existente.

Lucrătorii străini vor fi încurajați să se înscrie în programele de asigurări publice de sănătate din Japonia, însă guvernul va lua măsuri pentru a preveni abuzul programelor.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare