vineri, februarie 23, 2024

Joe Biden a uitat când a fost vicepreședinte și când a murit fiul său; pe Francois Mitterand l-a făcut preşedintele…Germaniei

Procurorii federali spun că președintele SUA nu poate fi urmărit penal pentru gestionarea necorespunzătoare a documentelor clasificate, deoarece memoria sa este foarte slabă, scrie The Telegraph, potrivit r3media.ro.

Memoria lui Joe Biden este atât de slabă încât se străduiește să își amintească când a fost vicepreședinte sau când a murit fiul său, au declarat procurorii federali.

Avocații care l-au intervievat pe președintele american în octombrie, în cadrul unei anchete privind gestionarea de către acesta a documentelor clasificate, au constatat că acesta are amintiri “neclare” despre perioada în care a fost în funcție sub președinția lui Barack Obama și că se străduiește să își amintească detalii cheie.

Joi, Departamentul de Justiție a publicat un raport privind modul în care  Biden a gestionat documentele clasificate după ce a părăsit administrația Obama în 2016.

Raportul a concluzionat că acesta nu ar trebui să fie urmărit penal pentru gestionarea defectuoasă a materialelor, deoarece jurații ar vedea întreaga amploare a declinului său mental și ar ajunge la concluzia că era pur și simplu un „om în vârstă bine intenționat, cu o memorie slabă”.

O serie de gafe în această săptămână au generat îngrijorări cu privire la capacitățile cognitive ale dlui Biden, inclusiv două discursuri din ultima săptămână în care a susținut că a vorbit cu foști lideri mondiali care erau morți la momentul respectiv.

Mike Johnson, purtătorul de cuvânt republican, a declarat că raportul este o dovadă că Joe Biden este „inapt” pentru președinție.

„Un om prea incapabil de a fi tras la răspundere pentru gestionarea incorectă a informațiilor clasificate este cu siguranță nepotrivit pentru Biroul Oval”, a spus el.

Casa Albă a lansat imediat o ripostă împotriva acuzării memoriei lui Biden, spunând că interviurile au fost realizate imediat după atacul Hamas din 7 octombrie.

De asemenea, Biden și-a apărat competența mentală într-un discurs improvizat joi seară, în care i-a atacat dur pe reporterii care l-au interogat în legătură cu memoria sa.

Robert Hur, avocatul special al Departamentului de Justiție, a prezentat în detaliu lacunele din memoria dlui Biden.

„Nu și-a amintit când a fost vicepreședinte, uitând în prima zi a interviului când s-a încheiat mandatul său și uitând în a doua zi a interviului când a început mandatul său”, a scris dl Hur.

„Nu și-a amintit, nici măcar la câțiva ani distanță, când a murit fiul său Beau. Iar memoria sa părea încețoșată atunci când descria dezbaterea despre Afganistan, care a fost cândva atât de importantă pentru el.

Raportul a dezvăluit că dl Biden i-a întrebat pe avocații care îl intervievau: „Dacă a fost în 2013 – când am încetat să mai fiu vicepreședinte?”. De asemenea, el a întrebat: „În 2009, sunt încă vicepreședinte?”.

Avocații Casei Albe i-au cerut domnului Hur să elimine referințele “gratuite” la memoria lui Joe Biden, despre care au spus că sunt „incendiare”.

Dl Hur a fost numit pentru prima dată în funcția de procuror al SUA pentru Districtul Maryland de către Donald Trump în 2018, dar a fost numit consilier special în cazul documentelor lui Biden de către Merrick Garland, procurorul general al lui Biden.

Biden a declarat că a fost „încântat să vadă că au ajuns la concluzia la care am crezut tot timpul că vor ajunge – că nu vor fi aduse acuzații în acest caz și că problema este acum închisă”.

Recent, Joe Biden a declarat că a discutat cu Francois Mitterand, președintele Germaniei. Mitterand a fost președintele Franței și a murit în 1996.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner