luni, august 15, 2022

Kelemen Hunor: Împrumuturile luate de Ministerul Finanțelor, o povară pe termen lung

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri seară,  că împrumuturile luate de Ministerul Finanțelor reprezintă o „povară pe termen lung”, afirmând că Guvernul a greşit că a apelat rapid la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„(…) împrumuturile luate sigur că înseamnă o povară pe termen lung, dar nu vreau să dau calificative ministrului de Finanţe (…)Dar, ceea ce pe mine m-a deranjat foarte tare, şi cred că a făcut aici o greşeală, că au chemat foarte repede Fondul Monetar Internaţional. Nu era nevoie de aşa ceva. Era nevoie de o discuţie foarte serioasă şi de soluţii fără FMI. Acum, sigur, vom vedea ce se va întâmpla. Cei care au guvernat au plecat, poţi să dai vina pe ei, dar ai preluat guvernarea, ai vrut această responsabilitate, ai vrut să guvernezi tu, PNL, atunci nu mai da vina pe altcineva, caută soluţii”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că pentru România costurile vor fi în continuare ridicate dacă nu vor fi organizate alegeri anticipate.

”Dacă nu există stabilitate guvernamentală, creşte gradul de risc şi creşte şi costul unui împrumut. De aceea, eu cred că datoria oricărui om responsabil în această ţară, vorbesc de oamenii politici, e să ajungem la anticipate cât mai repede, să existe un guvern stabil, cu o majoritate stabilă, dacă se poate în iunie-iulie şi nu mai târziu, ca să aibă timp să pregătească bugetul pentru 2021, cu toate reformele structurale care sunt necesare şi să nu mai fie expusă România la acest crescut grad de risc pe pieţele financiare, fiindcă oricine îţi dă un împrumut se uită la istoricul tău, la background-ul tău şi dacă vede că noi în opt ani am avut nouă guverne zice: <<cu ăştia nu poţi să ştii ce urmează>> şi creşte dobânda”, a adăugat liderul UDMR.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner