vineri, ianuarie 21, 2022

Kelemen Hunor: Raportul MCV nu izolează România

Observaţiile din Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare cu privire la România trebuie luate în serios, consideră liderul UDMR, Kelemen Hunor, care spune că documentul nu izolează România.

„Marea majoritate a observaţiilor, atât din raportul MCV, cât şi din rezoluţia Parlamentului European, pot fi şi trebuie discutate cu cea mai mare seriozitate. În ce priveşte MCV, din punctul meu de vedere, orice observaţie, orice critică formulată de unii sau de alţii, cum şi noi formulăm critici la adresa unora sau altora, trebuie luată în serios, trebuie analizată, trebuie văzut cum mergem mai departe. (…) Acest raport MCV nu izolează România.

Acest MCV, din 2007, de când am intrat în Uniunea Europeană, funcţionează, au fost rapoarte mai dure, mai puţin dure, dar este un mecanism pe care noi l-am acceptat când am intrat în Uniune şi s-ar putea ca acest mecanism să rămână şi după 2019, asta e problema”, a declarant Kelemen Hunor la Parlament.

El nu a precizat dacă actualul govern ar trebui să demisioneze, ci doar a arătat că singurul cabinet de care a fost mulţumit a fost cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

„Eu am spus de foarte mult ori că ultimul Guvern cu care am fost mulţumit a fost Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. După aceea, nu am fost mulţumit cu niciun Guvern. Din punctul meu de vedere, există loc de mai bine de fiecare dată”, a afirmat liderul UDMR.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner