Klaus Iohannis l-a felicitat pe președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj de felicitare președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, în urma alegerilor prezidențiale, în care a spus că speră ca prin dialog și acțiuni comune să fie consolidată relația România – Ucraina.

„Cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de șef al statului ucrainean, doresc să vă adresez felicitările mele împreună cu urări de succes în îndeplinirea mandatului dumneavoastră.

Pe această cale, îmi exprim încrederea că, prin dialog și demersuri comune, vom putea să contribuim la consolidarea și diversificarea relațiilor dintre România și Ucraina, în sprijinul integrității teritoriale și al securității Ucrainei, precum și al modernizării sale, conform Acordului de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, în beneficiul tuturor cetățenilor statului ucrainean, inclusiv al celor aparținând minorității române.”, se arată în mesajul Președintelui României.

Volodimir Zelenski este un actor de comedie care nu a făcut parte niciodată dintr-o formațiune politică. Acesta l-a bătut pe contracandidatul său, Petro Poroşenko, cu un scor de peste 70% în cel de-al doilea tur.