miercuri, februarie 28, 2024

Klaus Iohannis: Mă bucur să celebrăm împreună Ziua Pompierilor din România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că, pe măsură ce România va ajunge să se confrunte cu situaţii de urgenţă civilă, misiunile pompierilor vor deveni tot mai dificile şi a subliniat importanţa culturii prevenţiei în rândul populaţiei.

„Mă bucur să celebrăm împreună Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată dumneavoastră celor care, cu mult curaj, înfruntaţi zi de zi pericole care vă pun în primejdie viaţa pentru a-i proteja şi salva pe ceilalţi. Contribuţia dumneavoastră la siguranţa românilor a fost importantă în multe momente dificile de-a lungul istoriei. Prezentul aduce însă o serie de provocări noi, specifice şi este responsabilitatea noastră să găsim soluţiile pentru rezolvarea lor. Munca dumneavoastră este cu fiecare an mai puternic legată de amplificarea fenomenului încălzirii globale, care afectează toate regiunile lumii. În unele zone, fenomenele meteorologice extreme şi precipitaţiile sunt tot mai frecvente, în timp ce alte zone se confruntă cu valuri de căldură extremă şi secetă”, a afirmat şeful statului.

El a amintit că Strategia Naţională de Apărare a Ţării evidenţiază faptul că degradarea calităţii factorilor de mediu şi extinderea implicită a efectelor schimbărilor climatice se pot transforma în probleme de importanţă critică. „Vă revine, aşadar, un rol cu valenţe strategice în cadrul mecanismului naţional de protecţie civilă. Pe măsură ce România va ajunge să se confrunte cu situaţii de urgenţă civilă, misiunile dumneavoastră vor deveni tot mai dificile”, le-a transmis preşedintele pompierilor.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner