Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles. Printre principalele subiecte de discuții se află și coordonarea la nivelul UE în contextul pandemiei de COVID-19 și procesul de redresare economică a Uniunii.

De asemenea, liderii europeni vor discuta despre gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.

Președintele României va participa și la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

 

Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare