Kovesi contestă decizia de revocare din funcţia de procuror şef DNA

Kovesi dupa demitere

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni că decretul de revocare a sa din funcţia de şef al DNA emis de preşedintele Klaus Iohannis lasă un mare semn de întrebare şi, mai mult, a afirmat că propunerea făcută în acest sens de ministrul justiţiei nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege.

„Decretul de revocare emis de preşedintele României lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreţionară a procurorilor-şefi faţă de ministrul Justiţiei?

Nu comentez decizia Curţii Constituţionale, însă aş vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei şi, de aceea, cred că o clarificare rămâne în continuare necesară. (…) Reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ.

Am dovedit în faţa Secţiei pentru procurori a CSM că motivele invocate de ministrul Justiţiei în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate”, a declarat Kovesi, într-o conferinţă extraordinară de presă, susţinută după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privindd revocarea sa din funcţie.

Ea a arătat că începând de luni nu va mai lucra în DNA, ci va rămâne procuror.