La Bârlad, fată de 17 ani în stare gravă, după ce a fost diagnosticată greșit de medici și plimbată de la un spital la altul

Acuzații grave la adresa medicilor din Bârlad, județul Vaslui. O fată de 17 ani a ajuns în stare gravă la o clinică din Iași, după ce a fost diagnosticată greșit și operată de apendicită la Bârlad. Adolescenta avea de fapt o tumoră, scrie romaniatv.net.

O fată de 17 ani a fost diagnosticată greșit și ulterior operată de apendicită la un spital din Bârlad, deși nu era nevoie. Pentru că starea ei de sănătate se agrava, fata a fost internată de urgență la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Totul a plecat de la o simplă balonare căreia nu i-a dat prea multă importanță până în momentul în care durerile au pus stăpânire pe corpul său. După ce durerile s-au intensificat, fata a fost consultată de mai mulți medici din Bârlad. Timp de trei săptămâni a fost diagnosticată greșit. Chiar a fost operată de apendicită, deși nu era cazul.

Totul a început cu o constipație, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta. Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneam că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată. Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul. După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut un periton după operație”, a povestit mama fetei. 

A ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași cu bilet de trimitere, unde după jumătate de oră a fost internată cu diagnosticul de tumoare la colon.

”Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul «Sf. Maria» din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon”, declară Ișfan Dorina Cătălina, mama copilei, citată de BZI.ro.

Copila are nevoie urgentă de sânge, iar familia ei face apel la oameni să meargă să doneze pentru ea.

Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge,  AB- , A-, B- sau O, vă rog să donați pentru copilul meu”, a transmis mama fetei.

Iată ce scria, în urmă cu mai mulţi ani, despre spitalul din Bârlad, ziarulevenimentul.ro, sub titlul, „O vacă a născut la spitalul din Bârlad”:

Spitalul din Bârlad sau “Spitalul groazei”, cum i se mai spune în ultimii ani, reuseste fara niciun efort să ţina prima pagină a ziarelor aproape în fiecare lunã: morti suspecte, “evaporarea” instrumentarului medical, neglijentã în serviciu si multe altele. Nu e noutate nici faptul cã pacientii sunt tratati adeseori mai rãu ca animalele. De aici si pânã a spune unei paciente în timpul operatiei cã e o “vacã” nu e decât un pas. Si asta nu e totul. În cele ce urmeazã vã prezentãm cazul unei tinere care a ales sã nascã acasã, la Bârlad, desi ar fi putut foarte bine sã opteze pentru o clinicã de specialitate din strãinãtate, acolo unde lucreazã de câtiva ani. Cum a fost tratatã de cãtre medici în timpul operatiei întrece orice imaginatie. “…Ti-a plãcut când te-ai f…, acuma rabdã!”, i-a spus unul din medicii care a asistat la nastere.

Pe acest ton a fost tratatã o tânãrã în vârstã de 22 de ani, din comuna Bădeana, care s-a prezentat la Spitalul din Bârlad simtind cã se apropie momentul de a duce pe lume primul ei copil. Gabriela Matei este cãsãtoritã din anul 2010. Dupã câtiva ani de muncã în strãinãtate, a considerat cã e momentul sã dea nastere unui copil. Totul a mers perfect pânã în dimineata de 28 august, când s-a prezentat la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad. De la Compartimentul de Primire Urgente (C.P.U.) a fost trimisã la sectia de Obstreticã – Ginecologie unde a fost luatã în primire de medicii de gardã. La ora 08.00 a intrat în sala de operatie cu dureri cumplite. “Aveam niste dureri groaznice. I-am spus unei asistente sã îmi facã un calmant dar mi-a spus cã nu existã asa ceva când e vorba de nastere. Apoi m-au bãgat în sala de operatie. M-au asistat la nastere douã asistente si doi medici, un domn si o doamnã cu pãrul roscat. Pe tot parcursul operatiei au discutat probleme din viata lor. Dar nu asta e important. Erau momente când durerile mã copleseau si fãrã sã mã pot abtine tipam de durere. Acesta este si motivul pentru care doctorita s-a enervat.

«Ce te urli, fã, ca o vacã?”

Le-am întrerupt probabil conversatia. Mi-a spus pe un ton groaznic: «Ce te urli, fã, ca o vacã? Ti-a plãcut când te-ai f…, acuma rabdã!» Am întrebat-o de ce vorbeste asa cu mine, pentru cã si ea e femeie si ar trebui sã înteleagã prin ce trec. N-a fost chip sã mã înteleg cu ea. Cu toatã suferinta pe care o aveam, i-am spus sã se prezinte ca sã stiu si eu cu cine vorbesc. Nu a vrut sã-mi rãspundã. Apoi au fãcut ce au vrut cu mine. Dupã nastere m-au cusut ca pe un sac. Am simtit fiecare întepãturã de la ac. Când le-am spus cã nu mai pot suporta durerea, nici nu m-au bãgat în seamã. Ca orice mãmicã ar fi trebuit sã mã bucur de acel moment. N-am fost în stare. Si-au bãtut joc de mine!”, ne-a declarat Gabriela Matei. Tânãra a nãscut un bãietel perfect sãnãtos. Acasã a putut pleca abia pe data de 2 septembrie.

“Mi-am promis cã nu voi mai cãlca niciodatã într-un spital din România”

“Au trecut câteva zile de atunci si nici acum nu pot sta în picioare de durere. M-au mãcelãrit! Sã vã povestesc una si mai bunã. Am avut în salon o altã tânãrã care a trecut printr-o experientã incredibilã cu medicii bârlãdeni. Pe ea au dus-o în sala de operatie putin mai devreme si au întins-o pe masã. Doctorita de care vã spuneam s-a dus si s-a culcat într-o altã camerã. Între timp, fata striga de durere. Ce credeti cã i-a strigat doctorita din camera alãturatã? «Ia si te culcã si tu, fã, cã pânã nasti mai dureazã…». Nu stiu ce mi-a trebuit sã vin aici sã nasc. Ce am trãit în aceste zile m-a fãcut sã mã gândesc serios dacã voi mai face sau nu un alt copil. A fost, fãrã sã exagerez, o experientã cumplitã. Mi-am promis cã nu voi mai cãlca niciodatã într-un spital din România. În urmãtoarele zile vreau sã merg neapãrat la Vaslui pentru a depune plângere la Colegiul Medicilor. Sunt convinsã cã nu se va rezolva nimic, dar cineva trebuie sã tragã un semnal de alarmã despre ceea ce se întâmplã în Spitalul din Bârlad”, ne-a mai precizat Gabriela Matei (…)”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare