Fostul premier Victor Ponta, acum lider al Pro România, îşi aminteşte cum a pierdut alegerile în urmă cu patru ani, şi totodată cum l-a felicitat pe actualul preşedinte Klaus Iohannis.
„În urmă cu exact 4 ani l-am sunat pe Dl. Iohannis, l-am felicitat şi i-am urat sincer să aibă succes în toate proiectele pe care le avea pentru România. Aşa am considerat că trebuie să ne comportăm într-o ţară democratică. Cred că şi acum ca am procedat corect”, a scris Ponta pe Facebook.
El a dorit să le mulţumească încă o dată celor peste 5 milioane de români care au avut încredere în el şi care l-au votat, şi a susţinut că faţă de cei care l-au votat pe Iohannis nu are „absolut niciun resentiment, dimpotrivă”.
„Am încercat în aceşti ani să înţeleg cu ce am greşit şi de ce i-am făcut să voteze împotriva mea. Şi în multe puncte am reuşit să văd ce nu eram în stare să văd atunci!
Cu siguranţă România este în 2018 într-o situaţie economică, socială şi politică mult mai rea decât în 2014, pe un drum greşit din punct de vedere democratic şi al dezvoltării noastre – dar asta nu este doar vina Preşedintelui ci probabil a noastră a tuturor.
Pentru Irina, Andrei şi Daciana este muuuuuult mai bine că nu sunt Preşedinte şi am timp pentru noi ca familie!
Dacă Dl Iohannis a confirmat sau nu aşteptările celor care l-au votat – asta cu siguranţă nu sunt eu cel care poate să aprecieze pentru că sunt subiectiv. O pot face doar cei care l-au susţinut”, a arătat Ponta.
Dacă ar fi fost ales preşedinte, Ponta spune că nu ar fi făcut trei lucruri:
„1. Nu as fi desemnat-o pe doamna Dăncila prim ministru (locul 9 lista de europarlmentari a fost deja mai mult decat suficient);
2. Nu l-aş fi lăsat pe dl Liviu Dragnea să fie preşedintele Camerei Deputaţilor (mi-a cerut în 2013 şi 2014 această poziţie şi l-am refuzat de fiecare dată cerându-i să sa ocupe de lucrurile la care se pricepe);
3. Nu aş fi numit-o pe doamna Andronescu din nou Ministru al Educaţiei. În Decembrie 2012 am rugat-o să sprijine un ministru din alta generaţie , pe Remus Pricopie, cu mai multă energie necesară unei reforma pentru viitor a Sistemului”.