Laura Vicol: Doar puțin peste 40% dintre români au opt clase. În cel mai bun scenariu! Mă gândesc cu groază la viitorul multora dintre copiii și tinerii României pentru care Educația a devenit un lux

Deputatul PSD Laura Vicol, președintele comisiei juridice din Camera Deputaților, afirmă marți că realitate unei țări nu se îmbunătățește cu măsuri care să încurajeze decalajele sociale, cu decizii care rup țara între cei cu șansă și cei fără șansă, între cei care își permit o viață decentă și cei care doar speră să supraviețuiască. Mă gândesc cu groază la viitorul multora dintre copiii și tinerii României pentru care Educația a devenit un lux, afirmă aceasta. 
  • ”Doar puțin peste 40% dintre români au opt clase. În cel mai bun scenariu. Probabil ca astea sunt printre cele mai importante cifre pe care ultimul recensământ ni le aduce. Este o situație dramatică. Este o criză socială. Este o realitate care ne spune poate mai multe decât orice altceva despre câte mai sunt de făcut în țara asta.

Este foarte ”frumos” să auzi un fost premier total rupt de realitate cum ține lecții despre acumularea de capital și înfierează cu ură orice înseamnă politică socială, orice înseamnă măsură menită să ofere o șansă în plus milioanelor de români pentru care viața este cu adevărat grea.

Mă gândesc cu groază la viitorul multora dintre copiii și tinerii României pentru care Educația a devenit un lux.

  • Vorbim toată ziua despre concurența dintre marile orașe ale țării, despre București, Cluj, Iași sau Craiova: care este mai frumos, care este mai bogat, care atrage mai multe investiții. Nu este nimic în neregulă să facem asta dacă nu uităm că România are încă o mare parte din populație care trăiește în rural. Iar în multe zone din mediul rural lipsesc marile investiții, lipsesc locurile de muncă cu salarii decente, accesul la liceu nu este facil.

După 30 și de ani de la Revoluție nu suntem încă acolo unde ar trebui să fim. De ce? Care sunt vinovații? Mulți și nimeni. Mai contează? Toată lumea este vinovată dacă nu înțelegem că realitate unei țări nu se îmbunătățește cu măsuri care să încurajeze decalajele sociale, cu decizii care rup țara între cei cu șansă și cei fără șansă, între cei care își permit o viață decentă și cei care doar speră să supraviețuiască.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare