Laura Vicol: În ciuda atacurilor, insinuărilor și judecăților fără sens, încă o lege scrisă de mine a trecut! O lege care îi ajută pe cei care au cu adevărat nevoie – cei care nu se descurcă cu plata online

Deputata Laura Vicol declară că în ciuda atacurilor, insinuărilor și judecăților fără sens, încă o lege scrisă de ea a trecut, care îi ajută pe cei care au cu adevărat nevoie – cei care nu se descurcă cu plata online.
  • ”Pentru cei care mă denigrează gratuit și mă pun la zid fără temei: astăzi am o veste importantă, care vine direct din munca mea pentru OAMENI, nu pentru aplauze sau laude. În ciuda atacurilor, insinuărilor și judecăților fără sens, încă o lege scrisă de mine a trecut!
O lege care îi ajută pe cei care au cu adevărat nevoie – cei care nu se descurcă cu plata online, pentru care tehnologia nu este o opțiune, ci un obstacol.
Acesta a fost sensul adevărat al muncii mele: să aduc soluții reale pentru oameni reali, indiferent de zgomotul celor care vor doar să critice. Așa că, da, vorbiți în continuare, denigrați, încercați să mă doborâți. Eu rămân concentrată în puținele zile pe care le mai am ca parlamentar pe ceea ce contează: faptele, nu vorbele. Și faptele vorbesc clar pentru mine.
  • Astăzi e încă o zi în care lucrurile se mișcă și în care dovedesc că munca adevărată merge mai departe, indiferent de piedici. Cu 202 de voturi pentru, un vot împotrivă si 43 de abțineri, a mai trecut o lege pentru OAMENI, marca Laura Vicol”, spune deputata.

Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea art. 40 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru, acestea putând fi încasate şi la ghişeele instanţelor.

Astfel, se preconizează includerea în modalităţile de plată a taxelor judiciare de timbru, prin încasarea acestora în numerar, de debitorul taxei la ghişeele deschise la sediile oricărei instanţe judecătoreşti. Ulterior, aceste sume de bani se transferă, la sfârşitul zilei lucrătoare, în contul distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţă, ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social.

„Taxele judiciare de timbru pot fi încasate în numerar, de la debitorul taxei, la ghişeele deschise la sediile oricărei instanţe judecătoreşti şi se transferă, până la sfârşitul următoarei zile lucrătoare, în contul distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unităţii administrativ-teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa, ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social”, prevede un amendament al deputatei PSD Laura Vicol.

„Sfârşitul zilei lucrătoare coincide atât pentru instanţe cât şi pentru instituţiile publice/financiar bancare prin care se face transferul. Recomandăm reglementarea unui alt termen care să permită operarea transferurilor”, se arată în motivarea amendamentului.

Potrivit formei în vigoare a OUG 80/2013, taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei, potrivit Agerpres.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare