Legea pentru modificarea Legii Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”, declarată neconstituțională, în ansamblul său, de CCR

Legea pentru modificarea şi completarea Legii privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” este neconstituţională, în ansamblul său, a constatat Curtea Constituțională a României.

CCR, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis miercuri obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Decizia este definitivă și general obligatorie.

CCR IohannisCurtea Constituţională a României(CCR) a discutat ieri, 3 Februarie 2021, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra legii privind modificarea şi completarea Legii Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, lege transmisă spre promulgare în data de 2 Decembrie 2020.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform comunicatului CCR.

Administrația Prezidențială precizează că actul normativ a fost adoptat “ca lege ordinară, deşi intervine asupra conţinutului constitutiv al infracţiunii de braconaj în ceea ce priveşte cauzele exoneratoare de răspundere penală, domeniu care aparţine legii organice” și se referă la faptul că Parlamentul nu a respectat limitele domeniului organic prevăzute de Constituție în sensul că nu a votat cu majoritatea necesară legilor organice.

De asemenea, referitor la transferul unor terenuri aflate de facto în proprietate Consiliului Județean, aici ar fi trebuit să se urmeze procedurile instituite de Codul Administrativ iar legea aflată în discuție ar fi fost adoptată cu încălcarea principiului legalității.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare