Legea tineretului, adoptată de Guvern pe mandatul și semnătura fostului ministru Ioana Bran, va intra la vot în plenul Camerei Deputaților

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a scris pe Facebook, că Legea tineretului, la care a lucrat de când era în Guvern, întrucât se impunea o modificare pentru că era insuficient reglementat domeniul, „se pregătește de adoptare în Camera Deputaților”.

  • Legea Tineretului a fost adoptată de Guvern, pe 5 iulie, în timpul mandatului Ioanei Bran la ministerul Tineretului și Sportului.

„Un proiect de lege pe care l-am gestionat de la bun început – Legea tineretului – a fost prezentat azi pentru avizare în cadrul Comisiei buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților. Am susținut acest proiect din toată inima!

Am lucrat această lege în perioada în care am fost ministru al Tineretului și Sportului. Domeniul era insuficient reglementat, legislația în domeniu era veche, din anii 2004-2006 și se impunea o corelare a tuturor prevederilor din domeniu într-o lege nouă, unitară și modernă.

La 5 iulie anul trecut, după etapa de consultări publice, Legea tineretului a fost aprobată de Guvern și a fost trimisă către Parlament. Senatul a adoptat proiectul de lege la sfârșitul anului 2018, iar acum se pregătește de adoptare în Camera Deputaților”, a scris fostul ministru al Tineretului, Ioana Bran, pe Facebook.

Fostul ministru al Tineretului și Sportului a explicat ce aduce nou pentru noua generație Legea Tineretului.

legea tineretului„Prin această lege se reglementează cadrul juridic necesar pentru implementarea politicilor de tineret, a dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, precum și susținerea implicării tinerilor în viața societății și dezvoltarea infrastructurii pentru tineret.

O secțiune este dedicată înființării Centrelor comunitare de tineret, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare. Autoritățile centrale și locale vor sprijini activitatea de tineret cu resurse materiale, financiare și informaționale, astfel că la nivel național, județean și local vor fi create spații speciale pentru activități de tineret, informare, consiliere, îndrumare și învățare non-formală”, a explicat fostul ministru.

  • Ioana Bran a subliniat că, prin această lege, tinerii vor avea acces gratuit la programe de educație civică și juridică.

„De asemenea, vor avea acces gratuit la proiecte și programe care au drept scop formarea unor abilități practice de viață, inclusiv la stagii de practică în instituțiile publice.

Legea mai stabilește o serie de facilități pentru inițiativele antreprenoriale ale tinerilor, inclusiv faptul că incubatoarele de afaceri vor fi sprijinite de stat. Legea tineretului este o lege a egalității de șanse. Tinerii vor fi consultați în luarea deciziilor care-i privesc și vor fi protejați față de orice formă de discriminare.

Comisia a avizat favorabil proiectul de lege. Mai e puțin și vom ajunge în plen. Doamne-ajută”, a conchis Ioana Bran.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare