luni, august 8, 2022

Lia Olguța Vasilescu, plângere împotriva procurorului care a anchetat-o: „Am așteptat timp de trei ani până să fac această plângere – acest procuror trebuie să plătească!”

Lia Olguța Vasilescu a anunțat aseară, la Antena3, că a făcut denunţ împotriva procurorului care a anchetat-o, Claudia Roşu, şi a a poliţistului judiciar Antonie Smarandache.Procurorul Claudia Roșu este autoarea unor dosare controversate, printre care și cel al lui Ludovic Orban, în care a fost achitat. 

  • Denunţul Olguței Vasilescu a fost depus la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor.

„Am așteptat timp de trei ani până să fac această plângere. Eu am sperat că în această perioadă fie se clasează dosarul, fie reușesc să trec cu el prin instanță astfel încât să am un situație clară juridică. Din păcate, situația dosarului meu este cea pe care o cunoașteți. Dosarul a fost trimis la DNA acum doi ani de zile, s-au mai făcut câteva cercetări în dosar în sensul că au fost chemați martorii sub acoperire să dea declarații(…). Plângerea visează foarte mult și pe un colaborator de-al meu. A fost anchetat câteva ore într-un hotel, am adus acuzații inclusiv de tortură care sigur că se pot proba.

Soția procurorului Doru Țuluș, procurorul Claudia Roșu, este autoarea unor dosare controversate, printre care cele ale lui Ludovic Orban și Olguța Vasilescu, în care ambii au fost achitați. Este vorba și de infracțiunea preferată a procurorilor de la DNA – abuzul în serviciu. Cerem și noi ca un procuror să plătească pentru acest abuz.

Dosarul s-a lăsat cu acuzații de luare de mită constând în capital de imagine. Deci nu este vorba de bani sau bunuri materiale ci că am văruit niște blocuri în Craiova și cu această ocazie eu aș fi câștigat foarte mult în imagine în orașul Craiova și mi-ar fi adus un al doilea mandat de primar. Eu am fost reținută înainte de campania electorală, deci înainte ca DNA să vadă dacă există aceste voturi în zona respectivă.

  • Am considerat că nu mai pot să aștept și acest procuror trebuie să plătească.

Am resursele și timpul necesar ca să mă bat pentru dreptatea mea, pentru că nu este în regulă ca acești oameni să rămână în continuare în magistratură și să ancheteze la modul acesta”, a spus Lia Olguța Vasilescu, miercuri seară, la antena3, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner