Liderul ADER, Orlando Culea: Prelungirea stării de alertă, altă poveste românească…

Prelungirea stării de alertă “este o altă poveste românească”, consideră liderul ADER, Orlando Culea, care a adăugat că la Berlin s-a deschis de curând Centrul de Excelenta in Crisis Management, unde UE gestionează/ manageriază criza actuală ca să prevină una viitoare.

  • Dacă în prezent avem o criză a sănătății, una pandemica, există riscul crescut, în viitor, al uneia financiare. Ce facem?

Așteptăm să vină criza financiară ca să „run with our hair on fire”? (Expresie folosită în literatura de specialitate pentru a descrie lipsa de planificare pentru prevenire și management al crizelor). Oare ne va lua prin surprindere și viitoarea criză financiară pe care guvernele UE o prevăd și au început deja să dispună măsuri de prevenire?”, a scris Orlando Culea pe Facebook.

Potrivit liderului ADER, aceste măsuri trebuie să fie reale, cu impact direct, nu formale și populiste, să dea bine pe hârtie, să justifice poziții.

Atunci cand vă urcați în autoturismul dumneavoastră , vreți ca centura de siguranță să fie formală? Sau…să vă surprindă zăpada în mijlocul iernii?

Cam așa pare abordarea de „crisis management” – folosesc terminologia de specialitate pentru că toți consilierii și specialiștii sunt pregătiți „in crisis management și project management””, a spus Culea.

El a adăugat că, “oricum s-ar numi, revenim la românescul management al crizelor”.

dobânzi UEOare va surprinde pe cineva o viitoare criză financiară? Dacă nu, ce facem să o prevenim sau să îi minimalizăm efectele? Așteptăm, ca în povestea lui Creangă, să cadă drobul de sare iar noi să bocim? Sfatul UE pentru această perioadă a fost: „plătiți facturile la timp! Mențineți cash flow! Nu blocați economia!” În România?

Exact invers. Mergem să muncim în alte state din UE pentru că economia românească întârzie să pornească! La nivel microeconimic, al unei familii, asta e soluția. Nivelul macroeconomic să decidă: actionați acum sau muncitorii și specialiștii vor pleca să muncească în alte economii! Vi se pare anormal? E o consecință fireasca a deciziilor la nivel macroeconomic national.

  • Deci: porniți motoarele la 120%! Țineți forța de muncă în Romania! Lăsați formalismul și populismul și la treabă! Și nu in ultimul rând, văzând dobânzile plătite de statele UE, aș întreba clasa politică…Asta înseamnă măsuri de protecție economică la …Covid?”, a încheiat liderul ADER.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare