joi, februarie 22, 2024

Liderul Senatului cere lămuriri conducerii Parlamentului: Să vedem abuzul comis

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că va sesiza Birourile permanente reunite pentru a clarifica situaţia conducerii şedinţei comune a Parlamentului din 9 septembrie în care s-a citit moţiunea de cenzură, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă va face o sesizare către Bpr privind conducerea plenului reunit de către Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor căruia i se delegaseră atribuţiile de preşedinte al Camerei, Dragu a spus: „Trebuie să vedem abuzul pe care l-a comis şi domnul Roman în acea şedinţă. Colegii dumnealui spun că el a fost cel abuzat, dar nu înseamnă că a fost chiar aşa (…) Da. Vom cere clarificarea situaţiei, în primul rând, şi nu putem lăsa această situaţie aşa, în aer, şi să aruncăm pisica de colo-colo. Suntem oameni responsabili, suntem parlamentari, avem Constituţie pe care trebuie să o respectăm”.

„Eu trebuia să conduc acea şedinţă a plenului reunit. Până pe 9 septembrie au fost 13 şedinţe comune – şapte şedinţe au fost conduse de domnul preşedinte Orban şi şase de mine. (…) Care mai este alternanţa? Argumentul domnului Roman este unul superficial”, a afirmat, marţi, Dragu, la Senat.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, pe 9 septembrie, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner