joi, februarie 22, 2024

Liviu Dragnea a discutat la Parlament cu o delegație a Comisiei Europene

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a discutat astăz cu Martin Selmayr, Secretar general al Comisiei Europene, și cu Clara Martinez Alberola, Director de Cabinet al Președintelui Comisiei Europene, despre perspectiva țării noastre asupra principalelor dosare europene și prioritățile României în perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Întrevederea, care a avut loc la Camera Deputaților, a adus în prim plan eforturile țării noastre pentru pregătirea și susținerea unei Președinții de succes, care să plaseze ”cetățeanul” în centrul acțiunilor și politicilor europene. Din această perspectivă, Dragneaa apreciat că România va contribui la definirea unei abordări atotcuprinzătoare și integrate pentru dezvoltarea politicilor comune și va acționa în vederea stimulării consensului privind o serie de dosare sensibile pentru statele membre, dar care au impact direct și imediat asupra vieților cetățenilor europeni.

”Viziunea noastră în cadrul UE este una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile și principiile fundamentale ale UE. Motto-ul Președinției noastre – Coeziunea – o valoare comună europeană, reflectă în același timp nevoia imperioasă de unitate și cooperare între statele membre UE, precum și nevoia de mai multă coeziune economică, socială și teritorială, așa cum este prevăzută de tratatele UE. Acesta este spiritul în care România își va exercita, de asemenea, primul său mandat la conducerea Consiliului UE.”, a declarat Liviu Dragnea în cadrul întâlnirii, anunță un comunicat de presă.

Cei doi oficiali europeni au subliniat contextul complex în care România va deține președinția rotativă a Consiliului UE, marcat de multiple provocări, cu impact atât asupra vieții cetățenilor, cât și asupra guvernelor. În acest sens, abordarea țării noastre în perspectiva alegerilor europarlamentare și direcția pe care o va impregna dezbaterilor și discuțiilor privind dosare strategice – așa cum sunt Brexit și noul cadrul financiar multianual, vor avea un rol semnificativ în conturarea viitorului Uniunii Europene.

De asemenea, pe agenda discuțiilor s-au regăsit evenimentele aferente dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul UE. Cu acest prilej, demnitarul român a transmis asigurări cu privire la stadiul avansat al pregătirilor, atât din punct de vedere logistic, cât și al tematicilor acestora, menționând că, deși există, la nivelul statelor membre, viziuni diferite despre prioritățile Europei viitorului, parlamentarii români au sprijinit idea de consens.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner