miercuri, februarie 28, 2024

Liviu Dragnea către Andrian Candu: E nevoie de mai mult pragmatism pentru avansarea proiectelor comune

Președintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, marţi, o întrevedere cu Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova. Discuţiile dintre cei doi s-au concentrat pe avansarea proiectelor comune şi impulsionarea procesului de reformă asumat de Moldova în contextul Acordului de Asociere cu UE, inclusiv al Zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător.

„Întrevederea a reprezentat o oportunitate de reasigurare a partenerilor moldoveni de întregul sprijin în ceea ce priveşte parcursul european al Republicii Moldova, domnul Liviu Dragnea menţionând că apropierea momentului la care ţara noastră va prelua Preşedinţia Consiliului UE oferă noi oportunităţi pentru reafirmarea acestei susţineri şi parcurgerea unor paşi concreţi pentru apropierea de familia europeană.”, se arată într-un comunicat de presă al președintelui Camerei Deputaților.

În acest context, unul dintre subiectele abordate între cei doi oficili a avut în vedere viitoarele alegeri parlamentare de la Chişinău, care reprezintă un test major în ceea ce priveşte maturitatea politică a forţelor pro-europene.

„Astfel, a fost punctată responsabilitatea autorităţilor de la Chişinău în pregătirea unui proces electoral la cele mai înalte standarde democratice, pe de o parte, şi încurajarea populaţiei să transmită un semnal puternic al angajamentului şi aspiraţiilor de viitor, subliniindu-se că numai rezultatele palpabile şi în beneficiul cetăţenilor pot consolida credibilitatea acţiunilor politice şi încrederea în alternativa europeană.”, se arată în sursa precizată.

„Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a stadiului principalelor proiecte comune, ocazie cu care liderul de la Bucureşti a insistat asupra unei abordări pragmatice în avansarea şi concretizarea acestora. Sub acest aspect, discuţiile au vizat construcţia gazoductului Ungheni – Chişinău, liniile de interconectare electrică, proiectele de construcţie instituţională şi consolidarea prezenţei investiţionale a României în Republica Moldova. Sub acest aspect, preşedintele Camerei Deputaţilor a insistat asupra oportunităţilor de colaborare şi în alte domenii, în special în cel al agriculturii.”, a conchis liderul Camerei Deputaților.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner