Liviu Dragnea: Merg la referendumul pentru redefinirea familiei și voi vota „da” cu toată hotărârea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică seară, la România TV, că va merge la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie şi va vota „Da” cu toată hotărârea. În acest context, liderul social-democraților a anunțat că în partid s-a hotărât ca după referendum să se discute și legea parteneriatului civil.

„Merg la referendum şi educaţia mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la ţară, înconjurat de familia tradiţională, mă face să spun Da cu toată hotărârea (…), aşa văd eu lucrurile”, a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a subliniat că acest referendum nu este al PSD,  ci este o iniţiativă a 3,2 milioane de români şi este obligatoriu să se ţină cont de ea.

Social-democraţii nu au „absolut nimic împotriva minorităţilor sexuale”, ba, dimpotrivă, sunt toleranţi şi înţelegători, potrivit lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD a anunţat, în acest context, că s-a hotărât în partid ca după consultarea populară să se discute legea parteneriatului civil.

Parteneriatul civil e normal, dar până la adopţii. Vom discuta după referendum. Referendumul nu este împotriva cuiva, ci doar pentru a da un răspuns la o întrebare firească„, a adăugat liderul PSD.

Cât privește claritatea întrebării care va apărea pe buletinele de vot, Liviu Dragnea a susţinut că PSD face acțiuni de informare corectă a populaţiei legate de referendumul de  schimbare a Constituţiei, întrucât oamenii să înţeleagă ce înseamnă „Da” şi ce înseamnă „Nu”  ca variantele de răspuns.

„Au fost discuţii că întrebarea e neclară şi unii au încercat să manipuleze că se încearcă să se bage şi alte modificări în Constituţie. Nu, legea este clară, nu poate fi făcută altfel. Şi în 2003 întrebarea a fost aceeaşi. Legea de modificare a Constituţiei conţine o prevedere foarte clară. Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord sau nu ca familia să se baze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Sunt unii care spun că această prevedere apare şi în Codul civil. Codul civil poate fi modificat oricaâd în Parlament, Constituţia poate fi modificată doar de către popor”, a declarat liderul PSD.

Referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”, și nu între „soți”, cum scrie în prezent în legea fundamental, va avea loc în 6 şi 7 octombrie.

Întrebarea adresată cetățenilor la referendum va fi „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare