Lucian Judele: „Lipsa de interes a primarului Negoiță față de persoanele cu dizabilități iese în evidență încă de la intrarea în Primărie”

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, transmite o realitate cruntă de Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Acesta spune că nu este o prioritate pentru Robert Negoiță să adapteze spațiile din sector pentru diferite afecțiuni locomotorii și nici sediul Primăriei nu prezintă un minim de respect, dacă nu pentru aceste persoane, cel puțin pentru lege.
„Persoanele cu dizabilități, însă, nu au nevoie de o zi anume pentru a conștientiza că pentru societate nu există.
O simt atunci când încearcă să iasă din scara blocului, când trebuie să folosească un mijloc de transport în comun, când aplică pentru un job, în situația rară în care au fost susținute să-și încheie studiile, când vor să intre într-o instituție publică.
Este responsabilitatea administrației locale să promoveze drepturile și nevoile persoanelor cu dizabilități prin măsuri specifice care să asigure accesul egal la educație, locuri de muncă și spații publice adaptate pentru ca fiecare locuitor al sectorului nostru să se simtă parte integrantă a acestuia.”, scrie Lucian Judele.

Instituția Primăriei Sectorului 3 nu are nici după ani de avertismente o rampă

Se pare că nici în câțiva ani de mandat primarul Robert Negoiță nu a reușit să rezolve o problemă pe care majoritatea instituțiilor au realizat-o potrivit legii care spune că „autorităţile publice au obligaţia să ia următoarele măsuri specifice: să promoveze şi să implementeze conceptul acces pentru toţi, pentru a împiedica crearea de noi bariere şi apariţia unor noi surse de discriminare”.

„La 2 ani de când am atras atenția administrației Negoiță asupra lipsei de accesibilizare a trotuarelor, putem constata că acestea au început să fie încet-încet corectate. Dar lipsa de interes a primarului Negoiță față de persoanele cu dizabilități iese în evidență încă de la intrarea în 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟑 𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐚𝐭𝐚̂𝐭̦𝐢𝐚 𝐚𝐧𝐢, 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐬𝐜𝐚𝐮𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐮𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞 (și, implicit, nici pentru cărucioarele de copii).
Este necesar să evaluăm infrastructura întregului sector pentru a identifica zonele în care este necesară îmbunătățirea accesibilității. Aceasta include trotuarele, stațiile de autobuz, intersecțiile și ieșirile din scara blocului.
Și este vitală consultarea activă și continuă cu persoanele cu dizabilități sau cu reprezentanții acestora pentru a le asculta nevoile și pentru a adapta continuu politicile noastre la schimbările necesare.
Este deja de mult timp momentul să transformăm sectorul nostru într-un loc în care toți locuitorii să se simtă cu adevărat acasă și sunt convins că împreună vom reuși să construim o comunitate în care fiecare individ, indiferent de abilități sau diferențe, va avea șansa de a-și atinge potențialul maxim.”, scrie viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare