Ludovic Orban, de Ziua Pompierilor: Curaj, devotament și abnegaţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a scris, pe Facebook, ucu prilejul Zilei Pompierilor, că, în decursul timpului, pompierii români au îndeplinit cu succes misiuni complexe şi periculoase la incendii, inundaţii, deszăpeziri, calamităţi, fiind mereu alături de cei aflaţi la ananghie. Demnitarul le-a transmis recunoştinţă pompierilor pentru sprijinul dat de la declanşarea crizei sanitare şi la recentele incendii din Grecia.

„Astăzi, 13 septembrie, marcăm Ziua Pompierilor din România şi rememorăm, cu pioşenie şi recunoştinţă, actul de eroism al pompierilor care, acum 173 de ani, în Bătălia din Dealul Spirii, au plătit tributul lor de sânge. Curaj, devotament, abnegaţie – sunt cuvintele care ne vin în minte când ne gândim la pompieri sau îi vedem în misiuni. Această profesie nobilă de salvator este sinonimă cu a-ţi iubi semenii mai presus de propria viaţă şi, de aceea, este atât de respectată de noi toţi”, a afirmat, pe Facebook, Ludovic Orban.

El a arătat că pompierii sunt mereu alături de cei aflaţi la ananghie, menţionând sprijinul acestora în combaterea pandemiei şi la recentele incendii din Grecia.

„În decursul timpului, pompierii români au îndeplinit cu succes misiuni complexe şi periculoase – la incendii, inundaţii, deszăpeziri, calamităţi – fiind mereu alături de cei aflaţi la ananghie şi pentru care au, în permanenţă, recunoştinţa noastră. Le mulţumim, de asemenea, şi pentru sprijinul remarcabil asigurat de la declanşarea crizei sanitare provocate de epidemia de COVID-19, precum şi pentru modul onorant în care şi-au făcut datoria la recentele incendii din Grecia. La mulţi ani pompierilor din România! La mulţi ani tuturor salvatorilor!”, a mai transmis Orban.