sâmbătă, iunie 25, 2022

Ludovic Orban, despre anunțul Guvernului privind compensarea prețului la carburanți: Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antieconomic și antiliberal! Fără efectele scontate!

Liderul Forța dreptei, Ludovic Orban, spune despre anunțul Guvernului privind compensarea prețului la carburanți că ”s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent!”, Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!.
”Timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget pentru a contracara creșterea prețului la carburanți. Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic. În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat. Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic. În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi”, spune Orban.
El afirmă că de 4 luni și jumătate a înaintat Parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%. Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii.
În 2020, guvernul pe care l-am condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 am anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător. Sigur că prin aplicarea legii noastre, guvernul trebuie să renunțe la cheltuieli nenecesare, dar măsurile ar fi avut un efect favorabil în întreaga economie, crescând competitivitatea companiilor românești și frânând procesul inflaționist, spune fostul premier.
Ludovic Orban arată că după 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!
Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner