joi, februarie 22, 2024

Ludovic Orban despre „puciștii” din PNL: „Nici nu am înțeles ce mi-au reproșat”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că nu a înţeles ce i-au reproşat „puciștii” liberali care l-au contestat, adăugând că a fost atacat „într-un mod violent” pentru că a votat „da” la referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria „dintre un bărbat și o femeie”.

„Nici nu am înţeles ce mi-au reproşat. În primul rând, dreptul la vot este un drept fundamental care a fost câştigat cu mari sacrificii şi care trebuie respectat. Omul, prin dreptul la vot, practic a câştigat dreptul să participe la deciziile care se iau în societate. De la Revoluţie şi până astăzi am participat la toate formele de exercitare a votului. Democraţia se exercită prin intermediul cetăţenilor, iar referendumul în sine este forma cea mai profundă de democraţie, pentru că permite decizia cetăţenilor prin votul direct şi nu prin intermediul reprezentanţilor care sunt parlamentari sau în consiliile locale şi judeţene”, a afirmat Ludovic Orban, la un post TV.

Mai mulți liberali printre care Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Cezar Preda au postat, duminică seara, mesare similare pe Facebook, în care acuză conducerea PNL că aruncă partidul „într-o nouă aventură politică și către un nou eșec politic”

Demersul „puciștilor” liberali a venit în contextul în care referendumului de schimbare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, susţinut şi de PNL, nu a strâns prezenţa necesară validării.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventurã şi cãtre un nou eşec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneşte, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã #Ajunge„, a scris Alina Gorghiu, duminică seară, pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner