miercuri, septembrie 28, 2022

Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și serivcii au crescut cu 37%, ceea ce arată o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public, a declarat fostul premier Ludovic Orban, duminică, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ludovic Orban acuză partidele de la putere că „au generat noi și noi cheltuieli”

„Ei dădeau declarații publice că vor să reducă cheltuielile de personal la nivelul ministerelor și, în timp ce dădeau aceste declarații, Parlamentul vota creștere salariilor în sectorul public. Până la urmă, nu au aplicat această creștere, deși sunt obligați să o bage în rectificarea bugetară, pentru că a fost atacată legea la Curtea Constituțională. După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. În loc să restrângă cheltuielile, ei practic au generat noi și noi cheltuieli, afectând în schimb exact acele categorii de cheltuieli care îți asigură dezvoltare, și anume cheltuielile de investiții”, a spus fostul premier.

„Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, vedem că au crescut cheltuielile sociale, că au crescut transferurile, subvențiile, cheltuielile de bunuri și servicii – cheltuielile de bunuri și servicii au crescut cu 37%, mi se pare ceva absolut… asta arată o risipă uriașă și o lipsă de respect complet față de banul public. În schimb, unde au scăzut cheltuielile, la investiții și vor scădea în continuare, din punctul meu de vedere, pentru că aici Guvernul nu înțelege”, a continuat Ludovic Orban.

„Vă dau un exemplu, bugetul Ministerului Dezvoltării – încă de la Legea bugetului de stat a fost subdimensionat bugetul Ministerului Dezvoltării, care este folosit pentru investiții. A fost bugetat sub nivelul resurselor necesare, iar acum, la rectificare, față de nevoile care sunt din punctul meu de vedere de cel puțin 5 miliarde, s-a alocat o sumă ridicolă. Ce înseamnă asta? Că nu vor putea să plătească situațiile de lucrări pe lucrările în curs de realizare”, a mai afirmat el.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner