Ludovic Orban: USR, în negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat pe Cîțu premier

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu ocupă în prezent funcţia de prim-ministru deoarece USR, la negocierile pentru formarea actualului guvern, l-a preferat pe Florin Cîţu.

„USR, în negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat, între mine şi Florin Cîţu, la preferat pe Florin Cîţu. (…) Florin Cîţu a fost prima propunere (…), după cinci zile de blocaj în negocieri noi am flexibilizat mandatul şi am venit cu două propuneri de premier, Florin Cîţu sau Ludovic Orban şi la negocieri cei care au decis premierul între mine şi Florin Cîţu au fost cei de la USR”, a declarat Orban, luni, la B1 TV, relatează Agerpres.

Întrebat dacă regretă faptul că, într-o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, preşedintele PNL a răspuns că nu regretă.

„Nu, este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită funcţia (…) pentru care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Sigur că, din punct de vedere politic, evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu, dar nu regret, în general numai atunci când este de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul”, a argumentat Orban.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare