Luis-Vicențiu Lazarus (NI), în Parlamentul EU: Securitatea energetică în UE ar trebui să fie securitatea energetică a fiecărui stat din UE…Ori, în România, o țară de la marginea „Imperiului”, am pierdut securitatea energetică!

Deputatul neafiliat în Parlamentul European Luis-Vicențiu Lazarus (NI) a avut o intervenție in cadrul dezbaterilor cu tema: Implicațiile geopolitice și economice pentru relațiile transatlantice sub noua administrație Trump, de marţi, 21 ianuarie 2025 – de la Ședința Plenară a Parlamentului European, de la Strasbourg, unde a spus că securitatea energetică în UE ar trebui să fie securitatea energetică a fiecărui stat din UE…Ori, în România, o țară de la marginea „Imperiului”, s-a pierdut această securitatea energetică prin închiderea minelor și interveniția a tot felul de ONG-uri care să ne arate că trebuie să protejăm mediul, fapt care a blocat funcționarea unor hidrocentrale.

Redăm în continuare, integral, intervenția din plenul Parlamentului EU:

”Dragi colegi, doamnă președintă, voiam să încep altfel discuția asta, dar am fost uimit de faptul că mi s-a cerut să scot puloverul, că ar avea steagul Statelor Unite pe el. Nu e steagul Statelor Unite, este doar un pulover făcut de Ralph Lauren. Dar poate că vă deranjează Ralph Lauren, că a îmbrăcat-o pe Mélanie vreodată? Nu știu. În fine, ce voiam să vă spun e cu totul altceva. Înțeleg de la Comisie și de la Consiliu faptul că sunt preocupări în legătură cu securitatea energetică și cu războiul din Ucraina.

Păi, războiul din Ucraina va fi rezolvat imediat de Trump. Doar așa a spus el, nu? Și chiar avem încredere că se va rezolva. Deci unii dintre dumneavoastră vor rămâne fără obiectul muncii pe aici, pe la Bruxelles sau pe la Strasbourg.

Și securitatea energetică în Uniunea Europeană ar trebui să fie securitatea energetică a fiecărui stat din Uniunea Europeană. Ori, în România, o țară de la marginea „Imperiului”, de unde vin eu, după ce ați închis minele și ați intervenit cu tot felul de ONG-uri care să ne arate că trebuie să protejăm mediul, fapt care a blocat funcționarea unor hidrocentrale, am pierdut securitatea energetică.

Mai mult decât atât, fiind exportator principal de gaze, văd că fluturăm gazele prin toată Europa și, în final, când se întorc la noi, cetățenii noștri trebuie să plătească prețuri foarte înalte. Cum să stabilim o securitate energetică în România și în Uniunea Europeană dacă ne comportăm așa? Cred că Trump nu s-ar comporta așa cu Statele Unite, pentru că Uniunea Europeană este ca și Statele Unite ale Americii: Sunt mai multe state, nu? Haideți să tratăm toate statele la fel.”

Răspunderea îi revine exclusiv deputatului care finanțează această activitate politică și de informare. Parlamentul European nu este responsabil pentru nicio eventuală utilizare a informațiilor conținute în prezentul document.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare