Luminiţa Odobescu: Se lucrează la un nou pachet de sancţiuni pentru Rusia, iar România susţine adoptarea acestuia

România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, aplicat de către Uniunea Europeană, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Şefa diplomaţiei române a participat, până duminică, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, context în care a fost anunţată de moartea disidentului rus Aleksei Navalnîi.

Odobescvu va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe, unde acest subiect va fi abordat.

Știrea morții lui Navalnîi a produs emoție la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Se lucrează la un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

Lucrăm la un mesaj comun ca urmare a morţii disidentului rus„, a afirmat Odobescu. Oficialul român a spus că, la Munchen, „ştirea a produs emoţie şi a fost o reconfirmare a ceea ce se ştia: ceea ce poate să facă Rusia, Putin, nu numai în Ucraina, ci din păcate şi în Rusia”.

„Au fost transmise condoleanţe familiei, soţia (Iulia Navalnaia – n.r.) a fost prezentă aici, a transmis un mesaj simplu şi emoţionant şi cred că este foarte important să arătăm nu numai solidaritate, dar şi să continuăm măsurile de sancţionare a Rusiei. În acest sens, se lucrează la un nou pachet de sancţiuni şi România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni”, a menţionat Odobescu.

Sursa: Știrile TVR

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare