MAE, despre alegerile parlamentare: Doar Malta şi Nigeria nu vor organiza secţii de votare pe teritoriile lor

bogdan_aurescu

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, la începutul şedinţei de joi a Guvernului, că doar Malta şi Nigeria au comunicat părţii române că nu permit organizarea de secţii de votare pe teritoriile lor, la alegerile parlamentare.    

”Avem deja răspunsuri de la foarte multe state. Până la acest moment doar Malta şi Nigeria au comunicat oficial, în scris, că nu se pot organiza secţii de votare pe teritoriile lor. În rest există un acord de principiu sau preliminare din partea unor state cum ar fi Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britania, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia şi mai sunt şi altele care au comunicat acest acord de principiu. Sigur cu luarea în considerare a evoluţiei situaţiei epidemiologice, urmând ca detaliile finale privind organizarea alegerilor şi implementarea lor, cu respectarea strictă a regulilor de protecţie şi siguranţă sanitară să fie stabilite ulterior, evident în funcţie de evoluţia pandemiei”, a declarat Bogdan Aurescu.

Sunt şi ţări care permit organizarea de secţii de votare doar în sediile misiunilor diplomatice cum este Canada.

„Sunt şi state care în mod tradiţional nu doar în ceea ce priveşte România permit organizarea doar în sediile misiunilor diplomatice. Un exemplu în acest sens este Canada. Toate aceste acorduri depinde de evoluţia pandemiei pe care nimeni nu poate să o prezică în momentul de faţă. Mâine împreună cu domnul preşedinte AEP voi ţine o conferinţă de presă în care voi prezenta pregătirile privind votul în străinătate din perspectiva MAE şi AEP”, a adăugat ministrul de Externe.