vineri, februarie 23, 2024

Mai multe persoane cu handicap psihic din Vrancea ar fi fost luate din centrele lor, agresate și forțate să muncească în gospodării din Maramureș

Mai multe persoane vulnerabile, cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap din județul Vrancea, au fost găsite în condiții mizere în județul Maramureș. Ele ar fi fost puse forțat la muncă. 19 mandate de percheziție în județele Maramureș și Vrancea au fost puse în aplicare în acest caz, potrivit Știrile TVR.

Șapte persoane cu dizabilități internate în centre de recuperare din județul Vrancea ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea lor de vulnerabilitate, și, ulterior, transportate pentru exploatare prin muncă la mai multe pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș, mai exact în zona Borșa.

Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate.

Mai mult, nu ar fi fost plătite sau ar fi fost remunerate mult sub nivelul muncii prestate.

La perchezițiile făcute astăzi, polițiștii au descoperit că oamenii exploatați ar fi fost adăpostiți în condiții mizere.

În cauză s-a mai reținut că persoanele cu dizabilități despre care este vorba ar fi fost exploatate prin recurgerea la amenințări și acte de violență fizică.

În urma perchezițiilor, 14 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT din Baia Mare. Polițiștii au ridicat înscrisuri și de la Primăria Borșa, care avea în evidență și plata a două dintre cele șapte persoane cu dizabilități venite din Vrancea.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner