Mai multe spitale din Capitală au anunţat că pentru votul de duminică la alegerile prezidenţiale au fost înregistrate cereri pentru urna mobilă.
Printre spitalele în care se va folosi urna specială se numără Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul „Bagdasar Arseni”, Spitalul Universitar Militar Central, Institutul Clinic Fundeni.
Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat pentru AGERPRES că s-au înregistrat cereri de vot cu urna mobilă.
„Cu siguranţă că avem, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată. (…) Dacă mă uit la experienţa anilor trecuţi, cam jumătate dintre pacienţii internaţi – asta înseamnă un număr care presupune măcar 150 – sunt oameni care votează, indiferent că sunt unii care votează la Preşedinţie şi alţii care sunt din Bucureşti pentru referendum. Oamenii votează, urna mobilă va veni de la Primăria de sector”, a spus Marinescu.
Managerul Institutului Clinic Fundeni, Anca Coliţă, a precizat că şi în unitatea medicală pe care o conduce se va vota cu urna mobilă.
„Da (sunt solicitări de vot cu urna mobilă – n.r.). Pe fiecare secţie”, a afirmat managerul.
De asemenea, la Spitalul Universitar Militar Central se va vota la primul tur cu urna mobilă, după cum a confirmat comandantul instituţiei medicale, Florentina Ioniţă Radu.
Potrivit purtătorului de cuvânt de la Spitalul „Bagdasar Arseni”, Florin Bica, în jur de 170 de pacienţi au solicitat urna mobilă pentru a vota duminică.
Totodată, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti s-a solicitat vot cu urna mobilă. Au fost înregistrate 180 solicitări pentru votul la alegerile prezidenţiale şi 64 pentru referendumul iniţiat în Capitală de primarul general Nicuşor Dan.
Şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti se va vota duminică, după cum a confirmat medicul Bogdan Opriţa. „S-a transmis procedura (privind votul cu urna mobilă – n.r.). (…) Cu siguranţă că vor fi”, a arătat medicul.
Sursa:
AGERPRES