MAI: Numărul ucrainenilor care au cerut azil a ajuns la 4.320; gradul de ocupare în centrele de cazare – 88,8%

Ministerul de Interne informează luni că, în prezent, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 88,8%, iar numărul cetăţenilor ucraineni care au solicitat azil în ţara noastră a ajuns la 4.320.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, în ţara noastră au intrat 16.807 de mijloace de transport şi 69.759 de persoane, dintre care 7.776 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, un cetăţean ucrainean a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.320 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

MAI mai transmite că structurile operative ale ministerului au intervenit, duminică, la 4.961 de evenimente, dintre care 3.085 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.876 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de Poliţie din România, au fost sesizate 802 de posibile infracţiuni, peste 29% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 201 autori de infracţiuni, care au săvârşit 208 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 31 de persoane şi au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 994 de permise de conducere şi retrase 272 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de duminică, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 11.500 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 4,4 milioane lei.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat opt de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.500 lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în cazul a 1.091 de persoane.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate opt persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Tot în cursul zilei de duminică, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise patru mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare