Maia Sandu, a avertizat asupra tentativelor forţelor pro-Kremlin de a „încerca din răsputeri să blocheze drumul european” al ţării sale

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat asupra încercărilor forţelor pro-Kremlin şi a forţelor pro-război de a „încerca din răsputeri să blocheze drumul european” al ţării sale.

Într-o declaraţie de presă, prilejuită de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, liderul de la Chişinău a vorbit de „partide plătite de Kremlin deghizate în partide proeuropene”, care, prin cumpărare ilegală de voturi, „vor încerca subjugarea Moldovei unor interese străine”.

„Fiecare proiect de succes înseamnă o Moldovă mai puternică, mai dezvoltată, ne oferă speranţa că putem reuşi. Nu ne complacem în lucrurile realizate, dimpotrivă, ştim că avem în faţă provocări serioase. Chiar în aceste alegeri locale, forţele pro-Kremlin, forţele pro-război vor încerca din răsputeri să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, cu partide plătite de Kremlin deghizate în partide proeuropene, prin cumpărare ilegală de voturi, se va încerca, din nou, subjugarea Moldovei unor interese străine şi menţinerea ţării noastre într-o zonă uitată de lume. Instituţiile statului vor apăra democraţia. Însă doar votul vostru poate fi mai puternic decât încercările de vindere a Moldovei”, a afimat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat necesitatea participării electoratului la alegerile de duminică.

„Este atât de important să ieşim cu toţii la vot! Să clădim cu votul nostru Moldova europeană de mâine. Obiectivul nostru comun este să construim sate şi oraşe europene. Vom reuşi dacă vom munci toţi pentru acest obiectiv. Şi el depinde de votul nostru din 5 noiembrie”, a adăugat Sandu.

Liderul moldovean a vorbit, de asemenea, de importanţa votului la alegerile locale de duminică în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

„Astăzi Moldova face paşi mari pe calea integrării europene şi avem şansa să devenim membri ai UE datorită votului vostru, dragi cetăţeni. Fiecare vot a contat în alegerile precedente, ca să avem acum şansa reală de a deveni membri ai familiei europene, unde oamenii trăiesc în pace şi bunăstare. În ciuda piedicilor imense, în ciuda unui regim autoritar corupt care stăpânea ţara prin frică, în ciuda propagandei Kremlinului, oamenii au ieşit victorioşi şi am învăţat cât de mult contează votul nostru. Pe 5 noiembrie, la alegerile locale, puterea votului nostru este la fel de mare. Moldova îşi va alege primarii, consilierii locali şi raionali. În următorii patru ani, de primarii şi consilierii pe care îi alegem acum va depinde cum vom trăi fiecare în localitatea noastră. De votul pe care îl dăm duminică, de oamenii pe care îi alegem să ne conducă satele şi oraşele depinde dacă în comunitatea noastră va fi drum bun sau nu, dacă va fi renovată grădiniţa şi va fi trasă apă şi canalizare sau nu, dacă vor fi realizate proiecte locale sau satul va fi lăsat în dezordine şi de izbelişte. Şi acest lucru depinde de noi, de locuitorii satelor şi oraşelor. Depinde de noi să nu lăsăm localităţile pe mâna hoţilor sau a mincinoşilor. Depinde de noi să-i alegem pe cei care-şi iubesc casa şi neamul”, a mai spus preşedintele Republicii Moldova.

Sursa AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare